Här börjar framtiden!

Tävlingen avslutad!

Kul att du hittat hit, men tyvärr har vi pusslat färdigt för denna gång. Tack till alla som deltog och grattis till dig som vann! Håll utkik efter fler händelser på lnu.se och läs mer om några av våra ingenjörsutbildningar nedan när du ändå är här. Vilken passar dig bäst?

Ett stort steg för din egen framtid

Oavsett hur stort du drömmer är en teknik- eller ingenjörsutbildning vid Linnéuniversitetet en riktigt bra start på din resa. Hos oss finns en mängd olika teknik- och ingenjörsutbildningar som ges på plats i Kalmar och Växjö eller på distans. De flesta av de 16 programmen på grundnivå är tre år och ger en högskoleingenjörsexamen eller teknologie kandidatexamen. Du kan också läsa fem år till civilingenjör vilket leder till en civilingenjörsexamen.

Något för alla intressen

Ingenjörsyrket är brett. Bland annat kan du utbilda dig inom mjukvaruteknik, om du är intresserad av hur datamodellering eller maskinlärning kan leda till smartare eller mer hållbar användning av teknik — både inom industrin och i människors vardag. Du kan också ägna dig åt teknisk matematik där utbildningen är en unik blandning av matte, programmering och teknik. Vilket fokus du än väljer, är ingenjörsyrket en snabb väg in i en spännande och givande karriär och du kan naturligtvis också välja att vidareutbilda dig för att ytterligare bredda dina kunskaper eller kanske ägna dig åt forskning.

Hitta din utbildning

Är du uppfinningsrik och kreativ? Vill du ha ett varierande jobb med fokus på problemlösning och utveckling av nya produkter och tjänster? På Linnéuniversitetet finns en mängd olika teknik- och ingenjörsutbildningar. Är du tekniskt intresserad kan du välja att specialisera dig inom allt från byggteknik, energi och miljö, maskinteknik eller varför inte skog och träteknik? Gemensamt för alla tekniker och ingenjörer är att de utvecklar vårt samhälle och försöker hitta hållbara lösningar på samhällets utmaningar.